Denizli 2 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 No?lu Şube Olarak İş Yeri Temsilcileri Eğitimini Gerçekleştirdik

 Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 No’lu Üniversite Şubesi Karahayıt’ta işyeri temsilcileriyle buluştu.

Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 No’lu Şube 21/01/2017 Cumartesi günü Karahayıt Colossae Termal Hotelde işyeri temsilcileri ile İşyeri Temsilcileri Eğitim Programı kapsamında bir araya geldi. Eğitim sonrasında sertifika töreninin de yapıldığı programa Zihin Mentörü Enver NUGAY da İletişim Ve Algı Yönetimi başlıklı konferansı ile katıldı.

Programın açılışında konuşan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selim PARLAZ “Sendikamızın eğitim, dayanışma, örgütlenme ve mücadele bakış açısı, işyerlerinde, birimlerde ne kadar hayat bulabilirse, işyeri temsilcileri tarafından ne kadar alanda uygulanabilirse, hedefimize ve amacımıza ulaşmak o kadar kolay olur. İşyeri temsilcileri olarak sizler bizim için son derece değerli ve önemlisiniz” dedi. “İçimizdeki bütünlük ne kadar kuvvetli, ve ne derece bilinçli ve bilgili kişilerden oluşursa o derece bölünmesi ve yıkılması zor olur. Bizler burada sizlerle birlikte bu bütünlüğü pekiştirme ve dayanışmayı arttırma adına bir eğitim ve sertifika programında buluşmanın gururunu yaşıyoruz”.

İşyeri temsilcilerinin görev ve sorumluluklarının öneminin bilincinde olduklarını kaydeden Parlaz, “Sendikamız, işyeri temsilcilerinin emeği, iradesi, fedakârlığı, özverisi ve enerjisiyle büyümektedir. İşyeri temsilcilerimizle bundan böyle daha sık bir araya gelmeye, istişarelerde bulunmaya ve konular üzerinde müzakere etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. Bu birlikteliklerin dayanışmayı ve kardeşliği arttıracağını ve yükü kardeşlik olanın beli bükülür, ancak gönlü bükülmez anlayışıyla faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

Parlaz, “Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen ailelerinin her geçen gün büyüdüğünü, neşv ü nema bulduğunu ve zaman içerisinde önemli kazanımlar elde edildiğini, başta Maaş ve Ücretlerin İki Yıllık Toplamda %19,2 Oranında Arttırılması, Enflasyon Farkıyla Maaş ve Ücretlerin Koruma Altına Alınması, 450 Bin Çalışan İçin İlave Bir Derece Alınması, Yurtkur’da Fazla Çalışma Ücretinin %100 Arttırılması, Üniversitelerde İkinci Öğretimde Fazla Çalışma Ücretinden Yararlanacak Personel Sayısının %33-%50 Arttırılması, Akademisyenlere Yükseköğretim Tazminatı Kazandırılması ve Akademik Teşvik Ödeneğinin Elde Edilmesi olmak üzere birçok alanda ve konuyla ilgili önemli kazanımlara imza atıldığına dikkat çekti”.